Apple music of spotify: hoe kies je het beste muziekplatform?

Met de opkomst van streaming muziekplatforms op de markt is de keuze voor goede muziek nog toegankelijker geworden. Lees voor een gedetailleerde analyse van Apple Music of Spotify https://znaki.fm/nl/teams/apple-music-vs-spotify/ het artikel op de website van Znaki.fm. Twee van de populairste platforms, apple music en spotify, bieden een verscheidenheid aan tracks en functies die zorgen voor een onvergetelijke muziekervaring. Maar hoe kies je de beste? In dit artikel nemen we de functies en mogelijkheden van elk platform onder de loep om je te helpen de juiste beslissing te nemen.

Beschikbaarheid

Apple music is momenteel alleen beschikbaar in bepaalde landen, waaronder Oekraïne. Spotify daarentegen breidt zijn geografische aanwezigheid actief uit en is bijna overal ter wereld beschikbaar. Dus als het belangrijk voor je is om ook onderweg toegang tot je muziek te hebben, is spotify misschien wel de beste optie.

Functionaliteit

Apple music biedt een breed scala aan functies waarmee gebruikers niet alleen naar muziek kunnen luisteren, maar ook hun eigen afspeellijsten kunnen maken, naar radiostations kunnen luisteren en in contact kunnen komen met andere muziekliefhebbers op het sociale netwerk connect. Spotify heeft ook soortgelijke functionaliteit, maar biedt meer tools voor het ontdekken van nieuwe artiesten en genres. Als je graag deelneemt aan muziekcommunity’s en nieuwe dingen ontdekt, is spotify misschien wel jouw keuze.

Geluidskwaliteit

Hier bieden beide platforms geluid van hoge kwaliteit, maar het hangt af van de instellingen van je apparaat en je internetverbinding. Als je kieskeurig bent wat geluid betreft, kun je bij spotify de kwaliteit van het streaminggeluid aanpassen en ervoor zorgen dat je de best mogelijke kwaliteit krijgt.

Advertisement

Block Jewel

Aantal tracks

In dit aspect is spotify superieur aan apple music. spotify heeft de grootste bibliotheek met nummers uit verschillende genres en landen, waardoor gebruikers bijna elk nummer kunnen vinden. Als het belangrijk voor je is om toegang te hebben tot zo’n grote verscheidenheid aan muziek, dan is spotify de beste optie.

Spotify en Apple Music hebben meer dan 100 miljoen nummers om van te genieten. De meeste mensen zullen op beide diensten alles vinden wat ze nodig hebben, maar sommige niche-artiesten of genres zijn op beide diensten beter vertegenwoordigd. Om er zeker van te zijn dat je favoriete artiesten beschikbaar zijn, kun je de gratis versie van Spotify of de gratis proefversie van Apple Music proberen.

Niet-muziekfuncties

Spotify neemt podcasts en audioboeken op in zijn service, wat gemengde reacties heeft veroorzaakt. Sommige mensen willen dat hun muziek-app alleen dat bevat, terwijl anderen het niet erg vinden om naar andere soorten audio op Spotify te luisteren. Bijna iedereen ergert zich echter aan het feit dat Spotify advertenties toont in podcasts, zelfs voor premium abonnees. De dienst biedt een paar uur gratis luisteren naar audioboeken en rekent extra als je meer wilt.

Prijs

Apple music en spotify bieden allebei premium abonnementen voor een redelijk bedrag per maand. Spotify heeft echter een gratis versie met advertenties, wat handig kan zijn voor mensen die geen geld willen uitgeven aan muziek. Als je geen geld wilt uitgeven maar wel bereid bent om advertenties te tolereren, is spotify misschien een betere optie.

Conclusie

Beide muziekplatforms hebben hun voor- en nadelen. apple music is misschien een betere optie voor mensen die al gebruik maken van het apple ecosysteem, een beperkt budget hebben en niet van plan zijn om naar het buitenland te reizen. Spotify daarentegen is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een gevarieerd muziekaanbod, nieuwe artiesten willen ontdekken en bereid zijn te betalen voor een premium abonnement zonder reclame.