React: Що Таке React? Як Почати Вивчати Реакт? Основні Навички

Використовуючи популярні фронтенд-інструменти, які існували до React, нічого такого не можна було гарантовано забезпечити. У ранніх веб-застосунках «стан гонок» в DOM булв однією з найпоширеніших проблем. Коли з’явилася бібліотека React – це на фундаментальному рівні змінило те, як працюють JavaScript-фреймворки і бібліотеки.

  • Один з головних принципів Реакту – це використання компонентної архітектури, коли вся система розбивається на невеликі самостійні компоненти.
  • React JS — це відкритий JavaScript-фреймворк, а точніше, бібліотекою JavaScript, яка використовується для розробки інтерфейсів користувача.
  • За 3 місяці студенти проходять базовий курс по Реакту, опановують документацію та компоненти, практикуються у розробці застосунків з React.
  • Сторінка відкривається швидше, інтерфейс стає більш чуйним до дій користувачів.

Випередження конкурентів, надання якісніших послуг та розширення можливостей бізнесу дозволить отримати потужні конкурентні переваги. У цій статті ми будемо розглядати практики, які допоможуть вам створити високоякісні додатки. Після курсу React.js ви матимете змогу розробляти користувацькі інтерфейси з використанням найпопулярнішої бібліотеки JavaScript.

Для Чого Потрібен React?

Вона дозволяє розробникам будувати компоненти, які забезпечують відображення і взаємодію з даними на веб-сторінці. React спрощує процес створення складних інтерфейсів, забезпечує швидке оновлення і відображення змін без перезавантаження сторінки. У цьому матеріалі про React ми торкнулися безліч концепцій функціонального програмування. Хук useEffect дозволяє ставити побічні ефекти в чергу для їх подальшого виконання. Вони будуть викликатися в слушний час життєвого циклу компонента.

React не нав’язує розробнику єдино правильний спосіб роботи з CSS. Наприклад, компоненту можна передати JavaScript-об’єкт зі стилями, записавши його в властивість fashion. При такому підході більшість звичних імен стилів буде замінено на їх еквіваленти, записані за правилами camelCase.

Advertisement

Block Jewel

Розробка Вебсайтів Розробка Вебсайтів

Ці частинки підтримують різні стани, а також їх можна використовувати повторно. React розробник це фахівець, який відіграє ключову роль у створенні веб-додатків з використанням цієї бібліотеки. Він відповідає за розробку компонентів, управління станом і обробку подій користувацького інтерфейсу. Розробник React повинен мати глибоке розуміння JavaScript, а також розуміти основи HTML і CSS. Він повинен уміти розбивати користувацький інтерфейс на маленькі компоненти, які можна використовувати повторно, і керувати станом програми.

що таке React JS

В React передача даних зазвичай здійснюється між компонентами за зовнішніми сервісами, що ці дані надають (HTTP, localStorage). React чудово підходить для створення односторінкових додатків (SPA), де всі необхідні ресурси завантажуються один раз, а переходи між сторінками відбуваються без перезавантаження сторінки. Проєкт на курсі React JS – розробка https://wizardsdev.com/ сайту для інтернет магазину. В проєкті поєднали передові технології, щоб забезпечити користувачам найкращий інтернет-простір для шопінгу. Створено максимально інтерактивний та зручний інтерфейс, з дотриманням надійного зберігання даних та всіх вимог безпеки. Попрацювали над елегантністю дизайну та організували швидкий доступ до товарів.

На курсі ви не просто вивчаєте React JS, а живете ним, беручи участь у захопливих онлайн-заняттях 2 рази в тиждень в MS Teams і спілкуючись в Telegram. А якщо у вас з’являться запитання поза заняттями, відеозаписи всіх занять залишаються доступними для вас. JavaScript XML — розширений синтаксис, із яким працювати простіше, а знаходити помилки легше. Для розробників знають JavaScript і HTML, а це легкі та популярні мови, об’єднання їх в JSX робить компоненти простими для розуміння, а отже, ніяких проблем із доопрацюванням, тестуванням і підтримкою. Також широко застосовується для створення односторінкових додатків, соціальних мереж, електронної комерції.

Топ Навичок React Js Розробника

Валідація дозволяє вам бути впевненим, що ваші компоненти будуть працювати як потрібно, а дані, що в них передаються будуть правильного типу. Ще одна ключова особливість – це використання віртуального DOM (Document Object Model). Це дозволяє ефективно взаємодіяти з DOM-деревом та оновлювати його лише в тих місцях, де змінились певні дані. За рахунок цього додатки працюють швидше та мають більшу продуктивність. Розробник React створює і підтримує користувацькі інтерфейси з використанням React бібліотеки та інших сучасних інструментів веб-розробки. Я рекомендую використовувати React спільно з Redux, Redux-Saga і RITEway.

що таке React JS

До речі, з огляду на те, що аутентифікація користувачів за допомогою пароля застаріла, і те, що це – небезпечна практика, в наші дні варто використовувати інші методи аутентифікації користувачів. Компонент вищого порядку (Higher Order Component, HOC) – це компонент, який приймає інші компоненти і повертає новий компонент, який реалізує новий функціонал, заснований на вихідних компонентах. Якщо хтось прагне до того, щоб, освоюючи React, тут же приступити до практики, йому досить заглянути в офіційну документацію і взятися за справу. Ви можете бачити як він контролює властивості дочірнього компоненту за допомогою своїх станів.

React має низку унікальних особливостей і переваг, які роблять його популярним вибором для розробників. Якщо компонент в своєму методі render рендерить інший компонент, то він стає власником компоненту, який він відрендерив і може його контролювати. Метод render приймає об’єкт, що потрібно вставити та DOM, куди його потрібно вставити.

Як Зробити Сайт Адаптивним: React Js

Якщо вам потрібно створити унікальний користувальницький інтерфейс, то реактив — найкращий вибір. Розробникам потрібно буде тільки описати, як кожна частина інтерфейсу виглядає в різних станах, а бібліотека буде міняти їх при отриманні потрібної команди. Коли ви розберетеся з основами і будете готові до створення реальних React-застосунків, зверніть увагу на Next.js і Vercel. Ці інструменти допоможуть автоматизувати налаштування системи збирання проекту і CI/CD-конвеєра, з їх допомогою можна підготувати проєкт до оптимізованого розгортання на сервері. Вони дають той же ефект, що і ціла команда DevOps-фахівців, але користуватися ними можна абсолютно безкоштовно. Зокрема, React JS призначений для створення потужних та інноваційних User interface.

Зверніть увагу на те, що через використання пулу подій до властивостей синтетичних події не можна звернутися з асинхронної функції. Для реалізації такої схеми роботи потрібно взяти дані з об’єкта події і записати їх в змінну, доступну асинхронній функції. Використання компонентів React Native спрощує процес та скорочує час проектування, за рахунок чого знижується ціна розробки. Для замовника це можливість отримати надійний та продуктивний додаток і при цьому заощадити. Це саме той випадок, коли зниження ціни мобільного додатку аж ніяк не відбивається на якості продукту.

що таке React JS

Це – функції, які дозволяють підключатися до подій життєвого циклу компонентів, не користуючись при цьому синтаксисом класів і не звертаючись до методів життєвого циклу компонентів. В результаті стало можливим створювати компоненти не у вигляді класів, а у вигляді функцій. React JS – це інструмент, створений для спрощення розробки інтерактивних сайтів. Замість того, щоб зробити всю сторінку заново при змінах, React оновлює лише ті частини, які дійсно змінилися. Він розбиває інтерфейс на маленькі шматочки, які називають компонентами, що робить код більш організованим і легким для розуміння.

Їх можна поєднувати або включати один в одного, використовувати повторно в поточному та наступних проектах. Реакт – це кросплатформова JavaScript-бібліотека з відкритим вихідним кодом для створення користувацьких інтерфейсів (UI). Реакт націлений на візуал проекту і є одним з найпопулярніших фреймворків js. Компанія Wezom пропонує послуги з розробки застосунків для бізнесу з використанням технологій React js. Ми не просто робимо продукт, ми створюємо інструмент управління бізнесом. Разом ми поставимо завдання, зрозуміємо, що та як можна покращити в управлінні та диджиталізації, й зробимо продукт, який вирішуватиме конкретні завдання вашого бізнесу.

Контейнери, крім того, можуть використовуватися для вирішення деяких завдань загального характеру, про які ми поговоримо нижче. Вивчення React.js – це один react native вакансии з найзатребуваніших напрямків серед сучасних веб-розробників. Це бібліотека JavaScript набула широкої популярності завдяки своїй ефективності та гнучкості.

що таке React JS

Розробити web-додаток тільки на React неможливо — ця бібліотека призначена для виконання лише частини завдань. Дані програми поділяються за схемою MVC (Model-View-Controller). Відповідно до неї Контролер (Controller) інтерпретує дію користувача та оповіщає Модель (Model). Вона змінює стан відповідно до його команд, а Подання (View) відбиває ці зміни для користувача. Це зручна логіка, що дає змогу модифікувати кожен компонент незалежно від інших. Реакт використовується для побудови Подання, зовнішньої частини сайту, а всі інші компоненти web-додатку пишуться із застосуванням інших бібліотек для тієї ж мови програмування.